İBB çalışanlarına 48 Dakika sonra gelen müjdeli haberin nedeni bir tweet mi..?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’de çalışan birlerce işçi ve memur bir süredir, Başkan İmamoğlu’nun ağzından çıkacak zam ve ikramiye haberini bekliyordu. Başkan tarafından bugün açıklanan çalışan işçiye yüzde 10’luk ve çalışan memura 1 maaş ikramiyenin açıklanması AK Parti adayı Murat Kurum’un attığı tweet mi?

İBB çalışanlarına aday Kurum’un açıklamasından 48 Dakika sonra müjdeli haber geldi…

AK Parti adayı Murat Kurum sosyal medya hesabından İBB çalışanları ile alakalı şu satırlara yer verdi. Kurum: “Nisanda göreve geldiğimizde İstanbulluların daha mutlu, daha refah bir yaşam sürmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. İBB çalışanlarımızın hakkını biz koruyacağız. Çalışanlarımızın yıllardır ciddiyetsizlikle ele alınan özlük haklarını koruyacak ve promosyon konusunda yaşanan hak gaspını gidereceğiz. Çalışanlarımız rahat olsun. 1 Nisan itibarıyla, şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde süreci biz yönetecek ve tamamlayacağız. Herkes hakkını alacak” dedi.

Kurum’un saat 14.18’de yaptığı paylaşımdan 48 dakika sonra (saat: 15.06) başkan İmamoğlu ‘Çalışanlarımıza hayırlı olsun‘ başlığı altında bir  tweet paylaştı. İmamoğlu tweetinde “Ocak ve Mart dönemi artışlı tüm çalışanlarımıza taban ücret uygulaması ve maaşlarına da yüzde 10 iyileştirme yapılmıştır. Böylelikle, Ocak ayı artışlı personelimizin 6 aylık zam oranı yüzde 51-69 arasında gerçekleşmiştir. Mart ayı artışlı personelimiz de iyileştirilmiş ücretleri üzerinden 1 Mart’ta ücret artışlarını alacaklardır. Ayrıca, 5 yıllık onurlu hizmet dönemimizin bir teşekkürü olarak da memurlarımıza 2024 Şubat ayına özel 1 maaş ikramiye verme kararı aldık.”

İBB çalışanları açıklanan yüzde 10’luk iyileştirmeden memnun olmadığı beklentilerin altında kalması nedeniyle hayal kırıklığı yaşarken bir hayal kırıklığı ‘da İBB sözcüsü Ongun’un sosyal medya üzerinden paylaştığı ve Murat Kurum’a verdiği cevap oldu. Ongun’un paylaştığı cevap niteliğindeki yazısı ise İBB çalışanların beklentisi olduğu  promosyonlardan umudunu kesmiş olması oldu.

Cumhur İttifakı adayı Kurum ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun art arda yapmış olduğu paylaşımların ardından 2 Saat 28 dakika  ( saat:16:46)sonra bir paylaşımda İBB Sözcüsü Murat Ongun‘dan geldi. Kurum’un paylaşmış olduğu tweetti alıntı yapan Ongun :“Önceki dönem İBB yönetimi, banka promosyonunu çalışanlara dağıtmadı. O parayla, üst yönetime son model makam araçları alındı. Promosyon gaspı Sayıştay raporuna bile yansıdı. Personelimiz yönetim tarzınızı gayet iyi biliyor”  şeklinde cevapladı. 

Sosyal medya üzerinden paylaşımların art arda gelmesi acaba tesadüf mü yoksa uzun zamandır İBB çalışanların beklentisinin olması mıydı? Yoksa  AK Parti adayı binlerce çalışanın oyunu almak için yaptığı bir hamle miydi? Diğer taraftan Başkan İmamoğlu çalışanlarının beklentilerine cevap vermek ve yüreklerine su serpmek için yaptığı bir hamle miydi? sorulması ve cevaplanması gereken sorular…. 

 

#istanbuldijitaltv @istanbuldijitaltv

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İBB çalışanlarına 48 Dakika sonra gelen müjdeli haberin nedeni bir tweet mi..?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstanbulDijitalTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin