Başkan İmamoğlu Yangın ilgili açıklamasında, binanın tadilat başvurusu yok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ta öğle saatlerinde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybettiği 1 kişinin yaralandığı yangında konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, “12.48 itibariyle yangın ihbarı yapılıyor, 12.54’te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor ve müdahale başlıyor. Burada 106 personelimiz ve 37 araç müdahale sürecini yönetiyor. Edindiğimiz bilgiyle ne yazık ki binanın altında şu anda bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi yapıldığı öngörüsü var. Şu anda 24 insanımıza erişiliyor ve bunlardan ne yazık ki 15’i hayatını kaybettiği şu anda öğrenildi başımız sağ olsun. Yanı sıra diğer vatandaşlarımız da yaralı. Ağır yaralı şekilde gönderildi. Ama içeride arama ve inceleme devam ediyor. Başka insanımıza da ulaşabilme şansı var. Umarım sağlıklı ulaşırız ama içerideki imkanlar süreç oldukça zor bir ortamı gösteriyor. Çünkü inşaatla ilgili birtakım malzemeler vesaireler çok düzensiz bir biçimde içeride yığılmış durumda gözüküyor. İçeride yapılan yapıyla ilgili hiçbir tadilat inşaat başvurusu yok. Tabii yapının içeride altta iki kat altta olmasından ötürü de biraz görünmeyen bir alandı. Bir şikayet vesaire de ilçe belediyesine ulaşmış durumda değil. Dolayısıyla tabiri caizse kaçak bir müdahale içeride yürütülmüş.

Burası 1987’de ruhsatlanmış bir gece kulübü. En son itfaiye raporu 2006 veriliyor 2018’de bir ruhsat yenileme süreci var ilçe belediyesinde. Ama bütün bunlar tabii teknik olarak idari olarak incelenecek ve mutlaka savcılıkta gereken işlemi süreci başlatmış durumda. Şu an söyleyeceğimiz şey yangın kontrol altında. Yapının güvenliğiyle ilgili süreci arkadaşlarım inceletiyorlar. Şu anda teknik arkadaşlarımız buraya sevk edildi. Yapının statik güvenliğine herhangi bir zarar verilmiş midir, verilmemiş midir noktasında bakılacak ve ona göre gerekirse komşularımızla ilgili tahliye ya da güvende olacakları şekilde destek olacağız. Yapıda çünkü eski bir yapı. Artı olarak şunu söyleyeyim. Yangında ilgili tabii şu anda hiçbir sorun yok söndürüldü kontrol altında. Soğutma işlemlerine devam ediyor. Personellerimiz burada, personellerimiz müdahale eden personellerimiz, yangın, itfaiye erlerimizin şükürler olsun her birisi de sağlığı yerinde. Diğer kurum ve kuruluşlardan da etkin arkadaşlar burada. Umut ederim daha fazla can kaybı haberimize ulaşmaz. Şu anda süreç bu şekilde”

Binadan mı eğlence merkezinden mi ? sorusuna ise İmamoğlu “Tümden aşağıdalar. Bu gece kulübü ya da eğlence merkezi, adı her neyse orada çalışan işçi olduğu düşünülüyor ama bu kadar işçinin orada olması tabii bir soru işareti” dedi.

Aldığımız bilgiler bu doğrultuda dediğim gibi. Daha fazla can kaybı haberi almamak. Şu anda süreci takip ediyoruz. Bu da ilerleyen zaman diliminde bir gelişme olursa da sizlerle paylaşırız. Değerli hemşehrilerimizle paylaşırız. Geçmiş olsun”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan İmamoğlu Yangın ilgili açıklamasında, binanın tadilat başvurusu yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstanbulDijitalTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin